Skip to main content

Integer en vakbekwaam

Als vaktherapeut ben ik gespecialiseerd rondom het thema hechting. Het fundament hiervoor wordt gelegd tijdens de zwangerschap, babytijd en eerste kinderjaren. Een goed gehecht kind staat met meer vertrouwen in het leven waardoor de kans op problemen op latere leeftijd sterk vermindert.

Ko-Mama richt zich dan ook op de band tussen ouders en kind. Beweging, spel en aanraking kan ingezet worden om inzicht te verkrijgen en ontwikkeling te bevorderen in de interactie tussen ouder en baby.

Tevens biedt Ko-Mama vaktherapeutische behandeling aan vrouwen die zich tijdens de zwangerschap of in het prille ouderschap uit balans voelen. Er is bijvoorbeeld sprake van angst voor of door de bevalling, depressie tijdens en na de zwangerschap, trauma, stress of extreme onzekerheid.

Het behandelaanbod bestaat uit het inzetten van lichaamsgerichte werkvormen zoals onder andere ademhalingstechnieken, ontspanningstechnieken en bewegingsvormen zoals sport, spel en dans. Dit brengt de moeder in contact met het eigen lichaam en gevoelens. Het lichaamsbewustzijn wordt vergroot en de cliënt leert dit te gebruiken als basis voor de persoonlijke ontwikkeling.

Daarnaast is Ko-Mama gespecialiseerd in zwangerschapsbegeleiding voor vrouwen die tijdens de zwangerschap veel stress ervaren of sterke angst hebben voor de bevalling.

Indicaties voor verwijzing naar Ko-Mama

 • Moeizaam kunnen genieten van de zwangerschap en het ouderschap;
 • Angstig zijn voor de bevalling
 • Lastig vinden om contact te maken met de baby in de buik;
 • Niet goed kunnen afstemmen op de signalen die de baby geeft;
 • Moeilijkheden in de interactie tussen ouder en kind;
 • Niet makkelijk tot ontspanning kunnen komen;
 • Moeite hebben om contact te maken met het eigen lichaam en signalen die het lichaam geeft;
 • Gevoelens niet goed kunnen herkennen en/of op een adequate kunnen uiten;
 • Het lastig vinden om eigen grenzen aan te geven;
 • Niet goed je eigen ruimte kunnen / durven innemen;
 • Laag zelfvertrouwen hebben in het ouderschap:

Ko-Mama werkt samen met psychologenpraktijk Miraculum om tot een passend behandelaanbod te komen. Tevens heeft Ko-Mama samenwerkingsafspraken met Entrea.

Wil je meer over mijn achtergrond weten? klik hier

Eefje is vanaf het begin geaccepteerd door onze doelgroep wat hier geen vanzelfsprekendheid is. Dit zegt iets over haar manier van doen. Eefje is rustig, duidelijk, luisterend maar ook grens-aangevend. Eefje staat stevig in haar schoenen en weet om te gaan met complexe situaties...

Margriet TjalsmaMoeder&kindhuis 24/7

Tijdens de docentenopleiding NatuurlijkZwanger heb ik Eefje ervaren als een gevoelige en liefdevolle vrouw met een scherp observatievermogen. Ze kan goed luisteren en is in staat om vrouwen tijdens de zwangerschap te geven wat ze nodig hebben.

Marinda WiersemaMamzacademy

Nieuwsgierig hoe ik jouw cliënt kan helpen?

Neem contact met me op voor meer informatie.

contact